fbpx

Sikertelen Kresz vizsga esetén elveszik-e a meglévő jogsit?

Megszerezni kívánt kategória NINCS befolyással a már meglévő jogosítványra.

Kötelező-e a komplett motoros védőruházat?

Nem kötelező a komplett motoros viselet, egyszerű utcai ruházat megfelelő kiegészítéssel használható. Szükséges kiegészítőket iskolánk biztosítja!

Gyakorlati oktatás során, a járműben keletkezett esetleges anyagi kár kinek a felelőssége?

Nagyon ritkán fordul elő anyagi kár oktatás során. Autóvezetés esetén az oktató felelőssége minden.
Motoros oktatás esetén ez a kérdés a tanulmányi szerződésben van rögzítve: A tanuló anyagi felelősséggel tartozik a motor iránt. Esetleges probléma esetén kompromisszumos megoldást keresünk, a sérült alkatrészt bontott alkatrésszel pótoljuk. Ez nagyon ritkán fordul elő, és nem jelent jelentős anyagi terhet.

Mi a járműkezelési vizsga?

A köznyelvben „rutin” vizsgaként nevezett vizsga, melynek keretein belül adott gyakorlópályán, bóják között kell manőverezve több feladatot végrehajtani.

Hogyan kerül ki a motor a vizsga helyszínére?

Járműkezelési vizsgára (rutin) az utolsó alap oktatási óra keretében motorozik ki a tanuló. Ha a tanuló nem vállalja, akkor a motort szállító eszközre tesszük.

Hogyan kell rendezni a tanfolyam költségeit?

Nem kell előre nagy összeget kifizetni, mindig az aktuálisan felmerülő, a weboldalon is listázott költségeket szükséges készpénzben fizetni. A gyakorlati oktatás díja több részletben is rendezhető!

Hozhatok-e saját motort a gyakorlati oktatáshoz?

Van lehetőség saját motorod használatára, azonban ezt nem szoktuk javasolni a következő indokok miatt:
Iskolánk motorjai a nem mindennapos igénybevételre lettek felkészítve, ezért a töltése és a hűtése is bírja az igénybevételt.
A tanpályán nincs lehetőség a tanulók motorjának tárolására, idő híján nem tudunk segíteni a helyszínre szállításban.
A vizsgán esetlegesen felmerülő műszaki hibának következményét a motor tulajdonosa viseli. Az iskola garanciát vállal saját motorjai megbízhatóságára, és vállalja az esetlegesen meghiúsult vizsga költségeit is.

Lehet-e tanfolyam közben – még jogosítvány nélkül – közterületen gyakorolni?

Nem! A tanuló ezzel kockáztatja a tanfolyam befejezését, pénzbírságra és akár eltiltásra is számíthat, aki átadja a járművet szabálysértést követ el, és elveszítheti vezetői engedélyét is.

Sikeres vizsga után, mikor vezethetek?

Vezetni csak járművezetői igazolvány birtokában lehet, tehát meg kell várni míg a plasztikkártya elkészül, és kezünkbe kerül. A sikeres vizsga még nem jogosít vezetésre!

Kérdésed van?

Keress bizalommal!

06 30 475 8325

Áchim László - iskolavezető