fbpx

Jogosítvány megszerzésére a COVID-19 okozta krízishelyzet alatt is lehetőség van. Bejegyzésünkben igyekeztünk minden szükséges információt összeszedni a jogosítványszerzés zökkenőmentes folyamatához.

Achim Autósiskola - Jogosítvány a Covid alatt

A jogosítványszerzéshez vezető út első és alapvető lépése, hogy kiválaszd a számodra legszimpatikusabb autósiskolát. Magához a jelentkezéshez nem szükséges személyes megjelenés, interneten keresztül vagy telefonon is elintézhető. Ahhoz azonban, hogy bármilyen autót vagy motort vezethess majd a jövőben, orvosi alkalmassági vizsgálaton is részt kell venned, melyet háziorvosod tud elvégezni. Ez gyakorlatilag egy állapotfelmérés, mely hallás, általános fizikális, szemészeti és laboratóriumi vizsgálatokat, illetve vérnyomásmérést foglal magába. Amennyiben ez megvan, és egészségügyi akadályai nincsenek annak, hogy vezethess, következhet a pontos adategyeztetés a kiválasztott autósiskolával, majd a regisztráció a KRESZ képzésre.

A KRESZ elméleti ismereteinek elsajátítására online is lehetőség van. Az E-learning képzési formát választva nem kell tantermi órákra járnod, hiszen a tananyaghoz hozzáférsz otthonról, vagy lényegében bárhonnan, ahol internet, illetve számítógép, okostelefon vagy tablet rendelkezésedre áll. A tanfolyam elvégzése során így nem kell aggódnod a COVID miatt, eljárni a csoportos tanórákra, valamint maszkban végig ülnöd azokat. Kényelmes és biztonságos, ráadásul a tanulást teljes mértékben saját időbeosztásodhoz tudod igazítani, egy 180 napos időkereten belül.

Az E-learninghez tartozó tananyag amellett, hogy modern és interaktív, próbateszteket is magába foglal, tehát minden szükséges feltételt biztosít a közutakon történő közlekedés szabályainak gördülékeny elsajátításához. Természetesen, ha mégis kérdésed merülne fel, akkor nálunk, az online tanfolyam választása esetén is kérhetsz segítséget, ingyenes konzultációt szakértő oktatóinktól. Amennyiben pedig úgy érzed, teljes mértékben felkészültél a vizsgára, következhet az arra történő jelentkezés. A KRESZ vizsgát egy előre megbeszélt időpontban, az autósiskolához tartozó vizsgaközpontban kell majd letenned.

Sikeres KRESZ vizsga mellett, még egy közúti elsősegély vizsgát is le kell tenned a Magyar Vöröskereszt területileg illetékes szervezeténél. Az alap és forgalmi oktatásból álló gyakorlati képzés során már kizárólag csak az autósiskola oktatójával kell találkoznod. A megfelelő óvintézkedések betartása mellett, a COVID-helyzet tehát a jogosítvány megszerzésének ezen fázisában sem képez különösebb akadályokat. 

További információk: B kategóriás (személygépkocsi) jogosítvány
Motoros kategóriáink (A, A1, A2, AM)
Online kresz tanfolyam

Jelentkezz autós és motoros képzéseinkre, e-lerning online kresz tanfolyammal autósikolánkban: Jelentkezés

Többet szeretnél tudni?

Kategóriák, árak és részletek megtekintése

Tovább