fbpx

Amilyen fontos számunkra tanulóink biztonságos és pontos edukációja, úgy az egyre népszerűbb technológiai innovációk sem kerülik el figyelmünket. Autósiskolánkban a hagyományos, manuális autóvezetésen kívül lehetőség nyílik automata váltós képzésre is, melyhez online, otthonról elvégezhető elméleti tanfolyamot is biztosítunk. De ez alatt sem engedjük el a kormányt, hiszen egyéni kérés alapján személyes konzultációra is van lehetőség az online Kresz kiegészítéseképp!
Adódik a kérdés az automata váltókat illetően: mi ez pontosan? Miért éri ez meg nekem? Biztonságos-e annyira, mint a kézi váltó? Hogy megalapozott döntés alapján jelentkezhess hozzánk, dióhéjban összefoglaltuk a válaszokat.

Automata váltós oktatás

Miért előnyös automata váltós autót vezetni?

Bár a vezetés és jogosítványszerzés az önállóságra, gyorsabb megoldásokra és közlekedésre nyitja meg a kapukat, mégis hatalmas odafigyelést és néha stresszt jelent. Így ki ne akarná, hogy megspóroljon néhány kellemetlen dudaszót, vagy nagyobb figyelmet tudjon fordítani a forgalomra a jármű kezelése helyett. Az automata váltó megakadályozza a lefulladást, visszagurulást, megkönnyíti és élvezetesebbé teszi a vezetés folyamatát. Nem csoda, hogy Amerikában már a járművek 90%-a automataváltóval működik és Európában, így Magyarországon is széles körben terjed a technológia. A ráadás, hogy a hozzákapcsolódó, autósiskolánk által biztosított Kresz sem és gyakorlati oktatás sem bonyolultabb a kézi váltós autókra történő jogosítvány szerzésnél. Emellett a vezetési élmény is megmarad, hiszen a jármű gyorsulásán ugyan változtat némileg, azonban lassabbá nem teszi a folyamatot.

Mi az az automata váltó?

Már a múlt században sem volt ismeretlen fogalom, azonban a mai napig létezik egy szkeptikus sofőrréteg az automata váltós járművekkel szemben. Mellőzve a mélyebbre ható részleteket, a váltó önmagában a jármű fordulat számát, valamint sebességét szabályozza, szoros összeköttetésben a kuplunggal, amelyek összehangolásáról a sofőr gondoskodik vezetés közben. A különbség, hogy az automataváltó egy betanított robotika, mely képes maga eldönteni a legbiztonságosabb sebességet a sofőr, és a legideálisabb fordulatszámot a jármű számára. Amellett, hogy részben, vagy teljesen leveszi a sofőr válláról a sebesség szabályozás feladatát így több energiát hagyva a forgalom figyelemmel követésére, fizikai formában is megtalálható az autókban az automata váltó, sokszor gombos megoldással, akár 8-9 fokozattal. Ez nem jelenti azt, hogy az automata váltós járművek luxuscikknek számítanának, hiszen fenntartásuk és javításuk is a manuális váltóval ellátott autókéval egyenlő.

Kezdd el a jogosítványt automata váltós autóra!

Ha automata váltós autóra szerzel jogosítványt a tévhitekkel ellentétben nagyszerű sofőr válhat belőled és csak egy kiegészítő vizsga szükséges a kézi váltós autóra szerezhető jogosítványhoz. E tudás átadásával autósiskolánk szakképzett és tapasztalt oktatói várnak, az egyszerű jelentkezési folyamat után!

További információk: B kategóriás (személygépkocsi) jogosítvány
Online kresz tanfolyam

Jelentkezz autós és motoros képzéseinkre, e-lerning online kresz tanfolyammal autósikolánkban: Jelentkezés

Többet szeretnél tudni?

Kategóriák, árak és részletek megtekintése

Tovább